BIO

Daniel Hersig

Historien om en af Danmarks unge musical talent stjernefrø

Daniel er født i 2000. Allerede som 3-årig begyndte han at synge og spille på en lille træguitar. Da han kom i skole begyndte han at modtage guitarundervisning. Guitaren og sang har fyldt meget i Daniels opvækst, og han elskede at optræde på musikskolen. Daniel gik også en årerække til dans hos DK Dans og kom på et talenthold.

I 2010 kom interessen for musical, da han var inde og se Skatteøen. Samme år meldte han sig til hans første audition. Han fik rollen som hund på Horsens Amatør Teater i forestillingen Fyrtøjet.

Ultimo 2013 begyndte Daniel at modtage professionel sangundervisning hos en CVT sangcoach i Århus,- Mathias Aaen Thuesen.

I 2013 begyndte Daniel på StageFront, som er en musicalskole i Vejle. Her blev han undervist i sang, drama, musicalperformance og dans 4 timer om ugen.

I 2014 blev Daniel optaget på Tørring skole på en særlig Musiktalentlinje, hvor han fik 8 timers musik ind i skoleskemaet. Her gik han til klaver, fik musikteori og nodelære. På den måde blev både skoledagen og fritiden nu fyldt med musik, teater og dans.

Daniel var medvirkende i Musicalen Herkules, hvor han spillede den unge Herkules.

2014 var også året hvor Daniel fik sin første store hovedrolle. Han skulle spille skarnsknægten Emil i familie musicalen Emil fra Lønneberg på MCH Herning kongrescenter.

I 2015 blev Daniel landskendt, da han sang for en million mennesker på Tv2 i programmet “Danmark har talent”. Han sang sig hele vejen til semifinalen og viste danskerne at han elskede musicals.

Allerede et par uger efter programmet sluttede stod Daniel på scenen igen og sang duet med Stig Rossen til Mærkefestivalen 2015. Han deltog også i en del andre koncerter rundt i landet.

Under prøverne til semifinalen tog Daniel til audition på Fredericia Teater. Det viste sig at være en god beslutning, for han fik rollen som den unge barne Mick i den store danske succes musical “Shubidua The Musical” Her spillede han sammen med et professionelt cast i 9 mdr. på både Fredericia Teater, Østre Gasværk Teater og Musikhuset Aarhus. Han elskede hvert minut, og tog undervejs beslutningen om, at ville kæmpe for at få en uddannelse indenfor Musical og scenekunst.

I 2016 modtog Daniel et fornemt legat og en svensk kulturpris, som nordisk ung talent.

2016 var også året hvor Daniel udgav en single “Vinden viser vej” som han sang første gang på scenen ved Mærkefestivalen 2016.

3. oktober 2016 udkom Daniels første EP- “I Love Musical” Her sang han 3 af hans favoritnumre, som alle 3 betyder meget for ham. “Can you feel the love tonight” “Alle andre steder” “A whole new world”

Daniel Hersig gik i 10 klasse på Hoptrup Efterskole,- Efterskolen for scenekunst, hvor han blev undervist af nogen af de bedste indenfor musical.

Samtidig modtager han sangundervisning hos Lise Nees og Mathias Aaen Thuesen.

På Hoptrup Efterskole har Daniel medvirket i adskillige Musicals, og haft bærende hovedroller. De har spillet “Wicked”, “Hva´hjæper det” samt “Familia”

2017 var året hvor Daniel fik et tilbud, han ikke kunne modstå. Han blev kontaktet af Disney, som gerne ville tilbyde ham jobbet som vært på musikprogrammet “The Club Radio” på Disney Channel. Det betød, at Daniel skulle arbejde i Weekender i London samtidig med at han lavede musicals på Hoptrup Efterskole. Det var en travl men spændende tid for Daniel og han har allerede høstet meget ros og anderkendelse for hans optræden og indsats for Disney Channel.

2017 bød på flere spændende ting for Daniel, bl.a. 2 nye udgivelser. “Tusind Ting” samt “Aldrig mer”. Sangene har Peter Ebberfeld og Bent Venø Jakobsen skrevet og udgivelsen var et samarbejde med de kendte musikere, som lod Daniel fortolke deres sange. Daniel var rigtig stolt og glad, da sangene betød meget for ham, eftersom han optrådte med dem i musicalen “Hva hjælper det”

I Oktober 2017 optrådte Daniel til Aarhus Kulturtræf 2017 i Hedensted kommune.

I 2018 spillede Daniel hovedrollen som Nick i Musicalen Fame. Det blev startskuddet til endnu flere dansetimer. Daniel begyndte herefter til intensiv dansetræning ved siden af hans sangundervisning. 2018 var også året, hvor Daniel fik muligheden for at være med i en kortfilm. Daniel skulle spille hovedrollen som drengen William, i kortfilmen “Waiting Room”

Daniel elsker musik og spiller hver dag på sit klaver. Han nyder at stå på en scene eller foran et kamera og røre folk, enten ved at få dem til at grine eller græde.

Udover interessen for musical, teater og skuespil, er Daniel også bare en helt almindelig teenager, der passer sin skole på HF i Horsens, sine venner og sit arbejde.

Daniel arbejder på, at dygtiggøre sig så han kan opnå drømmen om at komme ind på musicalakademiet i Fredericia.

 

11754111_1228202440527034_1335971050457115968_n